Çalışma alanı saat dilimi ve bağlantı takibi
Çalışma alanında çalışan her programın zaman dilimini ayarlayın ve yayınlanan bağlantıların UTM parametreleri olup olmadığını seçin.
Her iki kart da Ayarlar, Genel bölümünde (/app/settings). Sadece açık olduğunuz çalışma alanı için geçerlidir; ismi, Çalışma alanı kartının başlığında ("Ayarlar ..., açık olduğunuz çalışma alanı.") altında gösterilir. Sadece bir sahip veya yönetici bunları değiştirebilir; diğer herkes değerleri gri olarak görür: "Sadece bir sahip veya yönetici zaman dilimini değiştirebilir." veya "Sadece bir sahip veya yönetici bağlantı takimini değiştirebilir."
Saat Dilimi
İş alanında planlanan her şey bu bölgede çalışır: kuyruklar ve zaman saatleri, günlük özet, en iyi zaman önerileri, her zaman geri dönüşüm ve Market Watch taslakları. Yeni bir çalışma alanı, oluşturulduğu cihazın saat diliminde başlar: kayıt yaptığınız cihazın bölgesindeki ilk çalışma alanınızdır (Kayıt ol sayfasında Kayıt Ol, ya Google ile devam et Et, Facebook ile devam et ile devam et veya Microsoft ile devam et), ve eklediğiniz cihazın bölgesinde Oluştur Çalışma alanları ile eklenen her çalışma alanı (aşağıda bilgi için iyi olanlara bakınız). Tarayıcı bir bölgeyi bildirmezse, UTC'de başlar. Başladığınızda özellikle seyahat ederken kaydolduysanız bir kez kontrol edin.
- Ayarlar, Genel bölümünü açın.
- Çalışma alanı kartında Saat dilimi'ni açın ve bölgenizi seçin. Her kayıt mevcut ofsetini gösterir, örneğin Asia/Tokyo (+09:00). Şehirler mevcut isimleriyle listelenir: Asia/Kolkata, Europe/Kyiv, Asia/Ho_Chi_Minh, Asia/Kathmandu, Asia/Yangon, America/Nuuk. Cihazınızın eski bir isimle rapor ettiği bir bölge (örneğin Asia/Calcutta) mevcut isimiyle kaydedilir (Asia/Kolkata), eski bir isimle kaydedilen bir çalışma alanı ise mevcut adı seçilmiş ve bir kez listelenmiş gösterir; aynı bölgedir ve başka bir isim kaydedene kadar hiçbir şey değişmez.
- Henüz hiçbir şey değişmedi: listenin altındaki bir kutu "Saat dilimini (mevcut bölge) yerine (yeni bölge) mi değiştirin? Kuyruklar ve zaman saatleri paylaşılır, günlük özet, en iyi zaman önerileri ve geri dönüşüm bu çalışma alanındaki herkes için yeni bölgeye taşınır." diye sorar. Uygulamak için Saat dilimini kaydet düğmesine, olduğu gibi bırakmak için (mevcut bölge) saat dilimini koru düğmesine tıklayın. Kaydedildikten sonra listenin altında "Saat dilimi kaydedildi" ve Geri al ((önceki bölge) saat dilimine dön) görünür: önceki bölgeyi geri koymak için tıklayın.
- Kısayol: Bilgisayarınız çalışma alanından farklı bir bölgedeyse, kart "Cihazınız ..." ve " Cihazımın saat dilimini kullan kullan" düğmesi ile yazıyor. Üzerine tıklarsanız, listedeki bilgisayarınızın bölgesini seçer; Saat dilimini kaydet tıklayarak uygularsınız.
WhatsApp mesaj maliyetleri için para birimi
WhatsApp yayınları bölümündeki Tahmini maliyet kutusu bu para biriminde açılır. Yalnızca görüntüleme amaçlıdır: Meta, WhatsApp Business hesabınızı o hesabın kendi para biriminde faturalandırır. OmniBrand'de seçilen para biriminde Meta'nın fiyat listesi yoksa tahmin, Meta'nın USD fiyatlarını tarihli bir döviz kuruyla çevirir ve bunu toplamın altında belirtir (bkz. WhatsApp maliyetleri, sınırları ve ücretsiz süreler).
- Ayarlar, Genel bölümünü açın.
- Çalışma alanı kartında, WhatsApp mesaj maliyetleri için para birimi açın ve USD, EUR, GBP, INR, IDR, SAR veya AED seçin. Bu ayar, bir WhatsApp numarası bağlandığında görünür.
- Değişiklik anında kaydedilir; listenin altında "Para birimi kaydedildi" görünür. Altında, aynı kartta, Gönderi dilleri uygulamanın dillerini listeler: bu çalışma alanının paylaşım yaptığı en fazla 4 dili işaretleyin (her işaret anında kaydedilir: "Kaydedildi. Bu çalışma alanı şu dillerde paylaşım yapar: [diller]."). Oluştur, uygulama diliniz dışındaki her biri için ✦ [dil] diline çevir sunar ve ✦ Yaz gönderiyi bunların ilkinde de yazar. Hiçbiri işaretli değilse Oluştur çeviri sunmaz.
Bağlantı takibi
Açıkken, bir gönderideki her bağlantı yayınlandığı anda UTM parametrelerini alır, böylece web analiziniz hangi platform, kampanya ve gönderiyi ziyaret ettiğini gösterir. Gönderi ise yazdığınız şekilde saklanır. TikTok gönderiler istisnadır: TikTok , başlığın önizlemede gösterildiği gibi yayınlanmasını ister, yani TikTok başlıktaki bağlantılar UTM parametreleri almaz.
- Ayarlar, Genel bölümünde Bağlantı takibi kartını açın.
- Yayınlanan linklere UTM parametreleri ekle seçeneğini açın.
- Aşağıdaki seçenekleri seçin. Her değişiklik aynı anda kaydedilir ve "Bağlantı takibi kaydedildi" görünür.
- Satırı kontrol edin Yayınlanmış bağlantı örneği: bir bağlantının tam olarak nasıl görüneceğini gösterir. İzleme kapalı olduğunda, bağlantı parametresiz gösterilir ve "İzleme kapalıdır: bağlantılar yazıldığı gibi yayınlanır" der.
Alanlar ve seçenekler
- Saat dilimi: listede gösterildiği şekliyle bir IANA saat dilimi adı (Europe/London, Asia/Dubai...). Zorunludur; başlangıçta çalışma alanının oluşturulduğu cihazın saat dilimidir (güncel adıyla), bu bilinmiyorsa UTC.
- WhatsApp mesaj maliyetleri için para birimi: USD, EUR, GBP, INR, IDR, SAR veya AED. Varsayılan USD. OmniBrand'in o para biriminde fiyatını girmediği (ve USD'den çevrilemeyen) bir pazar, tahminde [pazar] / [kategori] için [para birimi] cinsinden fiyat tahmini kullanılamıyor (N alıcı) gösterir.
- Yayınlanan linklere UTM parametreleri ekle: açık veya kapalı. Varsayılan olarak kapalı.
- utm_campaign kaynağı: Kampanya adı (veya gönderi başlığı), Gönderi başlığı veya Hiçbir şey den. Kampanya adı (veya gönderi başlığı) ile, hiçbir kampanyada olmayan bir gönderi başlığını kullanmaz.
- utm_content: Kısa gönderi kimliği (yayınlanan gönderinin kısa kimliği, böylece aynı bağlantı iki platforma gönderildiğinde analizinizde ayrı kalır), ya da Hiçbir şey.
- utm_medium: serbest metin, 40 karaktere kadar. Genellikle "sosyal"; sadece analitiği başka bir değer beklediyse değiştir. Boş bırakmak "social" kelimesini geri koyar.
- utm_source her zaman platform adıdır (örneğin instagram) ve değiştirilemez.
Bilmek iyi
- Zaten utm_ parametreleri taşıyan bir bağlantı yazıldığı gibi yayınlanır.
- Ekranda gördüğünüz zamanlar bilgisayarınızın saat dilimi olarak gösterilir; çalışma alanı zaman dilimi, otomatik şeylerin (kuyruklar, digestler, geri dönüşüm) ne zaman çalışacağına karar verir.
- İş alanları oluşturulur, değiştirilir (Çalıştığınız çalışma alanı Geçiş yap rozetini Mevcut), yeniden adlandırılır (Sahipler ve Yöneticiler için satırda Yeniden adlandır), arşivlenir ve Çalışma alanları silinir (/app/workspaces); arşivleme ve silme Verileriniz, çalışma alanı silme ve hesap silme bölümlerine bakınız. Planınızın izin verdiği her çalışma alanı kullanıma girdiğinde, sayfa "Planınızın planı (n) çalışma alanı içeriyor. Başka bir çalışma alanı eklemek için, artık ihtiyacınız olmadığını arşivleyin veya planınızı yükseltin." yerine Yeni çalışma alanı adı kutusu yerine kullanılıyor: artık kullanmadığınız bir alanı arşivle (arşivlenmiş çalışma alanları sayılmaz) veya Plan ve kullanım seçeneğine tıklayın.